Apr 2008
Boulets a la Liegeoise
Veel meer foto's vind je hier
Het was het weekend van Kasmussen.
Niet alleen was het zijn idee.
Op de Stockeu liet hij de Twent en de Kasseienlegger ver achter zich.
Kasmussen en Merckx, kampioenen
Maar het was ook vooral het weekend der Luikse ballen.
Op de tafel, op de markt, bij de Vogels, As Ouhes
En ook natuurlijk bij de dames
In de Escalier, de Meander van Luik.
Cindy
En dat was nog maar zaterdag.
Nog voor de avontuurlijke wandeling
Van de halve Cruyff.
Al was het maar langlaufen en geen afdaling.
Of toch juist wel.
Lichte wandelingen in Ninglingspoo
Maar toen kwam het hoofdrecht.
Wederom vol Luikse ballen
Staande op de Redoute.
Michien niet meer altijd de scherprechter.
Maar toch de mooiste berg
Ook in de 93ste aflevering van La Doyenne.
Daar scheen de zon.
En waren we twee weken geleden een week te vroeg in de stad van een winnaar van een Jupiler League
Nu zagen we het staartje van de winnaar van een andere.
Na 25 jaar was Standard weer kampioen.
Lalalalalala, Standard de Liege
Tussen de fans van Philippe Gilbert.
Zagen we eerst kanslozen naar boven klimmen.
Dat hoorde bij de koers
Toen kwam de lokale held zelf.
Maar al spoedig werd die gevolgd door de echte klappers.
Speelballen zijn het
Door Cunego, door de Schlecks, door Kirchen, door Dekker en Gesink.
Het was niet de dag van de Rabo's.
Een beetje de dag van de Luxemburgers
Maar toch vooral die van Valverde.
In een zetel werd hij naar Ans gebracht.
Filmverslagje camera Tijkotte; soundtrack Brel
Wij keken nog naar wat Luikse ballen
En ander lokaal voedsel,
Draaiend aan het spit.
Lokale gerechten
En voor wie de het proeven wil.
Hier is het recept.
Luikse ballen
Boulets a la Liegeoise
Benodigheden:
300 gr gekookt (soep)vlees
300 gr rundergehakt
1 ei, peper, zout nootmuskaat
laurier
1 kruidnagel
2 witte boterhammen
1 1/2 ui
2 dl water
1 koffielepel Luikse siroop
margarine
1/2 suikerklontje
1 koffielepel tomatenpuree
1 eetlepel zetmeel
Het vlees malen samen met 1 1/2 ui en het brood.
Gehakt, ei, nootmuskaat, zout peper toevoegen en alles goed mengen.
De ballen maken en 15 minuten fruiten in wat margarine.
De siroop met water verdunnen en suiker toevoegen.
Laurierblad, kruidnagel, tomatenpuree, zout en peper en een scheutje azijn toevoegen.
Binden met de zetmeel die met water is aangelengd.
De ballen in de saus leggen en twee uur laten sudderen.
Bon Appetit!
Het was het weekend van Kasmussen.
Niet alleen was het zijn idee.
Op de Stockeu liet hij de Twent en de Kasseienlegger ver achter zich.
Kasmussen en Merckx, kampioenen
Maar het was ook vooral het weekend der Luikse ballen.
Op de tafel, op de markt, bij de Vogels, As Ouhes
En ook natuurlijk bij de dames
In de Escalier, de Meander van Luik.
Cindy
En dat was nog maar zaterdag.
Nog voor de avontuurlijke wandeling
Van de halve Cruyff.
Al was het maar langlaufen en geen afdaling.
Of toch juist wel.
Lichte wandelingen in Ninglingspoo
Maar toen kwam het hoofdrecht.
Wederom vol Luikse ballen
Staande op de Redoute.
Michien niet meer altijd de scherprechter.
Maar toch de mooiste berg
Ook in de 93ste aflevering van La Doyenne.
Daar scheen de zon.
En waren we twee weken geleden een week te vroeg in de stad van een winnaar van een Jupiler League
Nu zagen we het staartje van de winnaar van een andere.
Na 25 jaar was Standard weer kampioen.
Lalalalalala, Standard de Liege
Tussen de fans van Philippe Gilbert.
Zagen we eerst kanslozen naar boven klimmen.
Dat hoorde bij de koers
Toen kwam de lokale held zelf.
Maar al spoedig werd die gevolgd door de echte klappers.
Speelballen zijn het
Door Cunego, door de Schlecks, door Kirchen, door Dekker en Gesink.
Het was niet de dag van de Rabo's.
Een beetje de dag van de Luxemburgers
Maar toch vooral die van Valverde.
In een zetel werd hij naar Ans gebracht.
Filmverslagje camera Tijkotte; soundtrack Brel
Wij keken nog naar wat Luikse ballen
En ander lokaal voedsel,
Draaiend aan het spit.
Lokale gerechten
En voor wie de het proeven wil.
Hier is het recept.
Luikse ballen
Boulets a la Liegeoise
Benodigheden:
300 gr gekookt (soep)vlees
300 gr rundergehakt
1 ei, peper, zout nootmuskaat
laurier
1 kruidnagel
2 witte boterhammen
1 1/2 ui
2 dl water
1 koffielepel Luikse siroop
margarine
1/2 suikerklontje
1 koffielepel tomatenpuree
1 eetlepel zetmeel
Het vlees malen samen met 1 1/2 ui en het brood.
Gehakt, ei, nootmuskaat, zout peper toevoegen en alles goed mengen.
De ballen maken en 15 minuten fruiten in wat margarine.
De siroop met water verdunnen en suiker toevoegen.
Laurierblad, kruidnagel, tomatenpuree, zout en peper en een scheutje azijn toevoegen.
Binden met de zetmeel die met water is aangelengd.
De ballen in de saus leggen en twee uur laten sudderen.
Bon Appetit!
Football is War
The best way to view a football game is to go to a stadium. While watching a race or baseball might actually be more rewarding from your special 156" HDMI Bravia Super Flat Wide Turbo TV, for football you have to be in the stadium. And I'm not talking about the lovely atmosphere I felt when I was at the Curva Sud or in the Maracana. I'm talking about the overview you have when being on the stands. So why do most football games try to look like a footy match on TV? Read More...
Volendam
16/04/08 10:45 Opgeslagen in: Sport
Waar ooit eens de Blauwe Tram Noord Holland door trok
Waarvan de laatste de Lindeman-express was
Genoemd naar mijn oudoom Lou
Daar reed nu Arriva, dat de Noord-Zuid-Holandsche Tram Maatschappij (NZHTM) had weggeconcurreerd
Onze helden namen deze nieuwe Blauwe Tram
Op weg naar weer een nieuwe helden strijd,
Waar de stoere jongens van het Dorp een plek probeerden te veroveren
Tussen Godenzonen en Kakkerlakken. Read More...
Kumasi
Urban waste is one the largest problems in developing countries. Some time ago I wrote a study together with Katja Martins and Audrey Sluiter, about how to deal with this problem. As a case they take the city of Kumasi, Ghana. With a population of 1,517,000, Kumasi is the second-largest city in the country.It is located near the Lake Bosomtwe, in the Rain Forest Region about 250 km (by road) northwest of Accra. Kumasi is approximately 300 miles north of the Equator and 100 miles north of the Gulf of Guinea. It is popularly known as "The Garden City" because of its many beautiful species of flowers and plants.
You can find the report here
Read More...
You can find the report here
Read More...