Boulets a la Liegeoise
Veel meer foto's vind je hier
Het was het weekend van Kasmussen.
Niet alleen was het zijn idee.
Op de Stockeu liet hij de Twent en de Kasseienlegger ver achter zich.
Kasmussen en Merckx, kampioenen
Maar het was ook vooral het weekend der Luikse ballen.
Op de tafel, op de markt, bij de Vogels, As Ouhes
En ook natuurlijk bij de dames
In de Escalier, de Meander van Luik.
Cindy
En dat was nog maar zaterdag.
Nog voor de avontuurlijke wandeling
Van de halve Cruyff.
Al was het maar langlaufen en geen afdaling.
Of toch juist wel.
Lichte wandelingen in Ninglingspoo
Maar toen kwam het hoofdrecht.
Wederom vol Luikse ballen
Staande op de Redoute.
Michien niet meer altijd de scherprechter.
Maar toch de mooiste berg
Ook in de 93ste aflevering van La Doyenne.
Daar scheen de zon.
En waren we twee weken geleden een week te vroeg in de stad van een winnaar van een Jupiler League
Nu zagen we het staartje van de winnaar van een andere.
Na 25 jaar was Standard weer kampioen.
Lalalalalala, Standard de Liege
Tussen de fans van Philippe Gilbert.
Zagen we eerst kanslozen naar boven klimmen.
Dat hoorde bij de koers
Toen kwam de lokale held zelf.
Maar al spoedig werd die gevolgd door de echte klappers.
Speelballen zijn het
Door Cunego, door de Schlecks, door Kirchen, door Dekker en Gesink.
Het was niet de dag van de Rabo's.
Een beetje de dag van de Luxemburgers
Maar toch vooral die van Valverde.
In een zetel werd hij naar Ans gebracht.
Filmverslagje camera Tijkotte; soundtrack Brel
Wij keken nog naar wat Luikse ballen
En ander lokaal voedsel,
Draaiend aan het spit.
Lokale gerechten
En voor wie de het proeven wil.
Hier is het recept.
Luikse ballen
Boulets a la Liegeoise
Benodigheden:
300 gr gekookt (soep)vlees
300 gr rundergehakt
1 ei, peper, zout nootmuskaat
laurier
1 kruidnagel
2 witte boterhammen
1 1/2 ui
2 dl water
1 koffielepel Luikse siroop
margarine
1/2 suikerklontje
1 koffielepel tomatenpuree
1 eetlepel zetmeel
Het vlees malen samen met 1 1/2 ui en het brood.
Gehakt, ei, nootmuskaat, zout peper toevoegen en alles goed mengen.
De ballen maken en 15 minuten fruiten in wat margarine.
De siroop met water verdunnen en suiker toevoegen.
Laurierblad, kruidnagel, tomatenpuree, zout en peper en een scheutje azijn toevoegen.
Binden met de zetmeel die met water is aangelengd.
De ballen in de saus leggen en twee uur laten sudderen.
Bon Appetit!
Het was het weekend van Kasmussen.
Niet alleen was het zijn idee.
Op de Stockeu liet hij de Twent en de Kasseienlegger ver achter zich.
Kasmussen en Merckx, kampioenen
Maar het was ook vooral het weekend der Luikse ballen.
Op de tafel, op de markt, bij de Vogels, As Ouhes
En ook natuurlijk bij de dames
In de Escalier, de Meander van Luik.
Cindy
En dat was nog maar zaterdag.
Nog voor de avontuurlijke wandeling
Van de halve Cruyff.
Al was het maar langlaufen en geen afdaling.
Of toch juist wel.
Lichte wandelingen in Ninglingspoo
Maar toen kwam het hoofdrecht.
Wederom vol Luikse ballen
Staande op de Redoute.
Michien niet meer altijd de scherprechter.
Maar toch de mooiste berg
Ook in de 93ste aflevering van La Doyenne.
Daar scheen de zon.
En waren we twee weken geleden een week te vroeg in de stad van een winnaar van een Jupiler League
Nu zagen we het staartje van de winnaar van een andere.
Na 25 jaar was Standard weer kampioen.
Lalalalalala, Standard de Liege
Tussen de fans van Philippe Gilbert.
Zagen we eerst kanslozen naar boven klimmen.
Dat hoorde bij de koers
Toen kwam de lokale held zelf.
Maar al spoedig werd die gevolgd door de echte klappers.
Speelballen zijn het
Door Cunego, door de Schlecks, door Kirchen, door Dekker en Gesink.
Het was niet de dag van de Rabo's.
Een beetje de dag van de Luxemburgers
Maar toch vooral die van Valverde.
In een zetel werd hij naar Ans gebracht.
Filmverslagje camera Tijkotte; soundtrack Brel
Wij keken nog naar wat Luikse ballen
En ander lokaal voedsel,
Draaiend aan het spit.
Lokale gerechten
En voor wie de het proeven wil.
Hier is het recept.
Luikse ballen
Boulets a la Liegeoise
Benodigheden:
300 gr gekookt (soep)vlees
300 gr rundergehakt
1 ei, peper, zout nootmuskaat
laurier
1 kruidnagel
2 witte boterhammen
1 1/2 ui
2 dl water
1 koffielepel Luikse siroop
margarine
1/2 suikerklontje
1 koffielepel tomatenpuree
1 eetlepel zetmeel
Het vlees malen samen met 1 1/2 ui en het brood.
Gehakt, ei, nootmuskaat, zout peper toevoegen en alles goed mengen.
De ballen maken en 15 minuten fruiten in wat margarine.
De siroop met water verdunnen en suiker toevoegen.
Laurierblad, kruidnagel, tomatenpuree, zout en peper en een scheutje azijn toevoegen.
Binden met de zetmeel die met water is aangelengd.
De ballen in de saus leggen en twee uur laten sudderen.
Bon Appetit!