Tools Tuesday

22/02/2020 Door Rick Lindeman

Op initiatief van Mariëtte van Muijen organiseerde Ilumy de eerste Tools Tuesday afgelopen maand. In stormachtig Amsterdam dook ik in een klein steegje bij het Rokin. Hier zal Ilumy Prototyping. Een steile trap omhoog bracht me langs de kantoren van de beruchte Bar Italia, om een ruimte vol facilitators aan te treffen.

Een heerlijk veilige omgeving om te experimenteren. De ene facilitator liet ons gezamenlijk een duimstok naar beneden brengen, de andere testte zijn nieuwe onboarding tools. Enthousiasme en collegialiteit met een goed glas wijn. Persoonlijk hoogtepunt vond ik het met elkaar muziek maken. Muziek is immers vaak nog een type intelligentie waaraan we weinig aandacht besteden.

En het mooie is dat we als ‘Tools Tuesday’ – community alle tools open source willen houden, dus gebruik ze allen.