Wat Brandstof voor je brein

21/04/2023 Door Rick Lindeman

Ooit steunde ik een bevriende Friese Facilitator op kickstarter, waar ondernemende types nieuwe ontwerpen kunnen maken. Frans en zijn compagnon Friso hadden een idee voor een kaartspel dat door facilitatoren makkelijk te gebruiken zou zijn voor veel sessies. Het kaartspel zorgt voor nieuwe associaties en verbindingen, terwijl het je ook door de double diamond van het creatieve proces heen kan helpen. Ze noemden het Brainfuel en ik was trots toen ik mijn genummerde exemplaar (34/750) ontving.

brainmfuel

Nu hebben ze inmiddels een hele business om Brainfuel heen gebouwd. af en toe participeer ik daar zelf ook in. Blij was ik dan ook te horen dat er nu ook een vestiging is in Utrecht. Gisteren dronk ik een kop koffie met Christopher in de Stadstuin van overvecht. De Stadstuin is en een fijne nieuwe co-working space met ruimtes voor workshops en dus het nieuwe centrum voor alles watStichts Brainfuel is. We praatten over Kunstmatige Intelligentie in het faciliteren en nieuwe toepassingen van de Methode. Gewapend met een verse dek en een bijgetankt brein ging ik weer terug de kou in.