Verhalen van Gerstenat

11/06/2015 Door Rick Lindeman

Vorige maand organiseerde ik op mijn verjaardag een bier-historische fietstocht door Utrecht. Ik werd geïnspireerd door het boek wandelen over de bierkaai,

We begonnen met een speciaal voor de tour gebrouwen Tourkoorts op het Jaarbeursplein (waar de Tourstart) van Brouwerij de Leckere en  dronken een Lentebock aan de werf in de stoombrouwerij van Stadskasteel Oudaen. Vervolgens passeerden we de oude brouwerij De Boogh die in de gracht ligt, en dronken nog een biertje op het Ledig erf.

Uiteindelijk  fietsten we naar de Maxima-park naar de Maximus brouwerij, de locale Biertrots van mijn wijk. Hier konden we genieten van een Maximus bier proeverij, moutnootjes, de zon, en de verhalen van de brouwer.

Waarom vertel ik u dit, zult u zich wellichr afvragen? Niet alleen omdat uit zo’n verjaardagsfeest blijkt dat een klein beetje context en een verhaal (bier historie, fietsen) een activiteit als bier drinken ineens heel bijzonder kan maken. Een onverwacht voorbeeld van storytelling ligt immers op elke hoek van de straat.

Daarnaast bleek er nog iets in die brouwerij plaats te vinden, wat nog dichter bij faciliteren. Mijn collega Kirstin werkte vroeger bij Café België en bedacht daar een teambuildingspel. In dit spel ga je op zoek naar de ingrediënten van jouw team, met als leidraad de ingrediënten van het Bier (Hop, Mout, Gist, Water). Immer: van elk vak kan je een ambacht maken. En dat ambachtelijke is iets dat we waarderen in een brouwer.

hop

Als u voor uw bedrijf een bier-historische fietstocht als uitje wil, kunt u contact op nemen met ons. Voor het teamspel kunt u mailen naar Kirstin op het Veld team@brouwerijmaximus.nl