Aangezien Het faciliteer Atelier donderdag 1 jaar bestaat, hier een overzicht van de tien meest gelezen posts. In totaal hebben meer dan 5000 mensen het atelier bezocht, hier of in haar voorganger SPQR.

10. Prezi cursus.

We hebben dit jaar een aantal keer een Prezi-cursus gegeven. Deze week nog in het kader van de Train je collega-week. In deze blog een overzicht van het specifieke van Prezi, tips & trucs en waarom ik nu eigenlijk powerpoint haat.

9. Hoogbouw en Groepsdenken

In deze blog kijken we hoe door groepsdenken in workshops rare beslissingen worden genomen.

8. Gedragsverandering is soms best simpel

Een blog over welke strategieën werken om gedragsverandering te bewerkstelligen.

7. Hypermodern en Ouderwetsch

Een blijkbaar provocerend blog over hoe een moderne club oude werkvormen gebruikt. Er kwamen op twitter hierover heel veel reacties.

6. Teamontwikkeling

Een blog waarin de principes van Teamontwikkeling en hoe daar als facilitator in te begeleiden worden uitgelegd.

5. Gamification

Naast facilitator in een workshop kan je ook gedrag sturen door middel van games in het echte leven, Een overzicht. Misschien hielpen de zombies ook wel.

4. Businessmodel Canvas/ Service Innovation Canvas

Twee verwante blogposts over hoe nieuwe businessmodellen te genereren. Over dit onderwerp zal ik de komende tijd meer posten. Ik heb bijvoorbeeld nu This is service design gelezen, en we zijn actief aan de slag met bedrijven en hun businessmodel canvas. Ik ben hiervoor bijvoorbeeld 15-17 oktober in Ancona. Ook zijn we nu samen met DesignThinkers aan de slag met Co-creatie over reizen met behulp van principes volgens deze filosofie.

3. Pecha Kucha

Een handleiding hoe Pecha Kucha sessies te begeleiden. Blijkbaar hebben veel mensen genoeg van eindeloze Powerpoint presentaties met Bulletpoints.

2.  Leerstijlen, hoe gebruikt u de Ikea-handleiding.

hoewel de leerstijlen van Kolb interessant zijn, denk ik toch dat dit stuk zijn toppositie mede te danken heeft aan mensen die de handleiding voor hun Billy-kast zochten.

En dan op nummerrrrr 1

1. Visual Harvesting, 4 redenen voor en 1 tegen.

Deze post leidde tot aardige discussies in diverse Linkedin-groepen. De blog geeft aan wat Visual Harvesting je kan opleveren, maar levert ook kritiek.

Op naar een mooi tweede jaar en bedankt voor alle reacties.

Rick