Athlon Flex Centre

26/04/2012 Door Rick Lindeman

Maandag was ik in het Athlon Flex Centre. Dit heeft Athlon, als grootste Nederlandse lease maatschappij opgezet als onderdeel van haar strategie om in plaats van alleen auto’s diensten te leveren die meer passen bij de behoeften van hun klanten.

Atlon

Deze strategie is neergezet als vijf vragen voor hun klanten.

1) Moet je wel echt reizen?
2) Als je wilt reizen, denk dan na wat het meest geschikte vervoermiddel is?
3) Kies je voor de auto, maak dan een bewuste keuze voor de soort auto? Is dat een grote auto, een kleine auto, of wellicht een elektrische auto?
4) Maak bewust gebruik van de auto?
5) Wat doe je met de CO2-uitstoot? Compenseer deze niet door bijv. bomen te planten, maar investeer in stap1

Naast veel flexplekken waren er een paar mooie workshop ruimtes. Prettig was dat ze allemaal erg anders waren. Zowel meubulair, inrichting als decoratie (visuals) varieerden hevig.

Atlon

Groot nadeel is dat het per OV volkomen onbereikbaar lijkt. Ik werd met een shuttle opgepikt vanaf Station Hoofddorp. Deze is tegen geringe vergoeding ook voor anderen beschikbaar volgens Athlon.  Het ligt natuurlijk wel lekker centraal, bij Schiphol, Amsterdam, Den Haag.

Er was meer interesse voor het centrum. Ik werd gevraagd als model op te treden voor een reportage in Deskmag, een Berlijns tijdschrijft voor kantoorinnovatie.