Lichaamsgericht faciliteren: Aikido

08/06/2016 Door Rick Lindeman

Lichaamsgericht faciliteren is dit Jaar het thema van de KCF. Onze eerste bijeenkomst van 2016 ging over de rol van Aikido. Onze Aikido Sensei Frank Hopman liet ons zien wat het effect van je lichaam kon zijn op de groep. Vorig jaar schreef ik al over wat Kung-fu in je sessie kon doen, maar dit was eigenlijk op je persoon gericht.

Eén voorbeeld ging bijvoorbeeld wat focus je kan brengen. Een persoon legde zijn arm op een de schouder van de ander. Zonder focus wist die ander hem te buigen, maar als je focus kon leggen op iets buiten jezelf, was je arm onbreekbaar.

P1110950JPG
Frank Hopman instrueert, Rick slaat door het plankje…. (Foto Erik Kijne, projects for change)

De ultieme oefening kwam aan het einde. We schreven iets wat we wilden doorbreken op een plankje. Dat plankje legden we tussen twee picknick tafels. We focusten op de situatie die we wilden bereiken. En Ja! Het plankje ging door.

We waren trouwens te gast op de New World Campus. Dit is in het oude giro kantoor. Het is nu ingericht als flexkantoor. Ze hebben daar een mooie ronde workshop Ruimte, met aan alle kant een Whiteboard. Dit is de “Wicked Problems Plaza”

P1110927JPG

De New World Campus, De Trap is van Berlage. Foto Erik Kijne

Meer foto’s over de bijeenkomst en de locatie Flickr