Creativiteit op de Zuidas

26/02/2015 Door Rick Lindeman

Ik was al ooit eens in het Dialogue House van de ABN Amro geweest in 2013. Nu was ik toch bij de bank, in gesprek met Lego-Serious-Play held Edwin de Vos, dus bekeek ik ook het Innovation Center van het hoofdkantoor. Net naast die mega grote dealing room lag dit innovation center.

Meer dan echt een heel innovatief centrum, is het vooral een leuke – redelijk informele – plek voor ontmoetingen. Ze hielden er bijvoorbeeld startup-training. Ook zetten ze in op het creeëren van nieuwe duurzame businessmodellen.

Het zag er vrij speels, maar weinig echt innovatief uit, met wat flexibele overleg plekjes hier en daar en aardige koffieautomaten. Genoeg om een bijeenkomst wat op te fleuren, maar te weinig om de ruimte echt in te zetten als onderdeel van het proces. In die zin is het eerder genoemde dialogue house daarvoor geschikter.

Een 6je dus. Voor de koffie.