Het is Koers!

Omdat wielrennen zo heroïsch is, blog ik voor de bekende wielersite Het is Koers. Mijn blogs gaan vooral over de beleving van de koers en over het Italiaanse Wielrennen. Je vind ze op mijn Auteurspagina op die site en via de feed hieronder / rechts.

Schermafbeelding 2015-08-18 om 14.29.50

 

Rick Lindeman, auteur op HET IS KOERS! De kortste weg tot extreme wielerkoorts!

 • Recensie Vredeskoers – De ronde van de witte duif
  by Rick Lindeman on August 21, 2023 at 12:41 pm

  In mei was ik Leipzig op het grootste fietscongres ter wereld, Velocity. Ik sprak daar met vele lokale ondernemers. Ze hadden oude fietsfabrieken weer tot leven gewekt. Of ze hadden grote ideeën voor het fietstoerisme in Saksisch Zwitserland, het heuvelgebied ten zuiden van de stad. Bijna allemaal waren ze geïnspireerd door duurzaamheid én door de Het bericht Recensie Vredeskoers – De ronde van de witte duif verscheen eerst op HET IS KOERS!.

 • All-In: Team Jumbo-Visma (Amazon Prime): goed basismateriaal voor Andere Tijden Sport
  by Rick Lindeman on April 3, 2023 at 6:32 pm

  Als je Jumbo All-In googlet krijg je vooral verwijzingen naar vaatwastabletten. Dat betekent dat het algoritme van streamer Amazon misschien meer is gericht op verkoop dan op wielrennen. Gelukkig is de gelijknamige documentaireserie meer dan slechts een gebruiksvoorwerp. Het is een bron voor veel toekomstige documentaires. Maar of je hem nu moet zien? Dat is Het bericht All-In: Team Jumbo-Visma (Amazon Prime): goed basismateriaal voor Andere Tijden Sport verscheen eerst op HET IS KOERS!.

 • Een Imker aan het woord: De bijenzwerm van Jumbo Visma
  by Rick Lindeman on July 15, 2022 at 2:03 pm

  Geel zwart zijn ze dit jaar maar weinig, de renners van Jumbo-Visma. Toch doen ze dit jaar meer denken aan een bijenzwerm dan ooit. De geel-zwarte armada vernietigde de Sloveen in het Geel volledig. Slovenië is overigens één van de belangrijkste landen in de geschiedenis van de Imkers, met grote innovaties en mooi beschilderde kasten. Het bericht Een Imker aan het woord: De bijenzwerm van Jumbo Visma verscheen eerst op HET IS KOERS!.

 • De dataparadox
  by Rick Lindeman on July 7, 2021 at 9:34 am

  Vorige week won Tadej Pogacar de tijdrit in de Tour. Hij was oppermachtig. Dat zagen we terug in zijn maximumsnelheid van 51 km/u. Een tijdrit is goed voor te bereiden. Pogacar kon in zijn voorbereiding bijvoorbeeld een goed verzet uitzoeken. De Tour laat zelfs tegenwoordig zien welk verzet een renner heeft laten monteren. https://twitter.com/the622realm/status/1410291398465753091 Maar Het bericht De dataparadox verscheen eerst op HET IS KOERS!.

 • Koersspotting
  by Rick Lindeman on October 31, 2020 at 11:05 am

  De film Trainspotting veranderde mijn kijk op het leven. Er werd weinig in gekoerst helaas. Het ging ook weinig over treinen. De film liet mij door zijn combinatie van verbeelding en keiharde realiteit nadenken over waar ik stond in het vrije Amsterdam van de jaren '90, De keiharde realiteit van de koers in 2020 betekent Het bericht Koersspotting verscheen eerst op HET IS KOERS!.

 • Tourtotorelikwie
  by Rick Lindeman on September 7, 2020 at 7:08 am

  Mijn vader heeft het grootste deel van zijn werkzame leven gewerkt bij de Sociale Verzekeringsbank. De Tourtoto leefde daar in de jaren '70 en '80 als op weinig andere plekken. Toen ik medio jaren 80 op mijn 8ste ook ging meespelen, deden er meer dan 500 teams mee. Eén keer per drie dagen kwam hij Het bericht Tourtotorelikwie verscheen eerst op HET IS KOERS!.

 • Wielercultuur in Colombia
  by Rick Lindeman on January 17, 2019 at 8:02 am

  Martin Emilio ‘Cochise’ Rodriguez Gutierrez won de Ronde van Colombia vier keer. Later won hij ook nog twee etappes de Giro van 1973. Misschien had hij nog veel meer gewonnen in die Giro, als hij Felice Gimondi niet steeds naar boven had moeten duwen. Al voor de tijd van Parra en Herrera in de 'Café Het bericht Wielercultuur in Colombia verscheen eerst op HET IS KOERS!.

 • Heerlijke wielernostalgie in de Orteliusstraat
  by Rick Lindeman on September 10, 2018 at 7:21 am

  Ooit woonde ik in het midden van de koers. In april reden de derny's van de Amsterdam RAI Derny Race jaarlijks hun rondjes in de Rivierenbuurt, waar ik toen woonde. Michael Boogerd won er in 1999 en ontmoette op het podium zijn Nerena. Maar die koers is er niet meer, zoals ook de buurtkoersen in Het bericht Heerlijke wielernostalgie in de Orteliusstraat verscheen eerst op HET IS KOERS!.

 • Wielrennen in Rome
  by Rick Lindeman on May 14, 2018 at 8:49 am

  Op 27 mei eindigt de Giro in Rome. Hij gaat dit jaar van de heilige stad Jeruzalem naar de heilige stad Rome. Het is vierde keer dat de Italiaanse rittenkoers eindigt in de hoofdstad. Vaak laat de route de eeuwige stad links liggen op weg naar de Gran Sasso en andere ‘grote stenen’ in Midden-Italië. Het bericht Wielrennen in Rome verscheen eerst op HET IS KOERS!.

 • Winnen op de oude manier
  by Rick Lindeman on March 19, 2018 at 11:41 am

  De Gazzetta opende zondag weer eens met wielrennen. Immers, de Haai had haar koers gewonnen, la classicissima. 'Un'uomo solo a Sanremo' kopte de roze krant, met verwijzing naar Fausto Coppi. Maar ook een eigen klassieker, of een Italiaanse overwinning is geen garantie voor een voorpagina. Zelfs puntverlies van de oude dame moest er vandaag voor Het bericht Winnen op de oude manier verscheen eerst op HET IS KOERS!.