Duiken

Voor mij is duiken een manier om even te leven in een andere wereld, om even deel te zijn van de natuur. In 2005 heb ik mijn Padi OWD gehaald, in 2016 daarnaast een Shore-Diver en een Turtle Awareness specialty. Ik heb gedoken van Indonesië tot Bonaire, het liefste wil ik nu naar de Rode Zee en het Great Barrier Reef

Hieronder vind je mijn duikavonturen. Op Diviac he
b ik een duik-logboek, op Flickr staan mijn duikfoto’s

3473334450_030bce151b_z

1. Brazilie

Op mijn tweede reis naar Brazilie werd ik warm gemaakt voor duiken door Bart Rikker, een gewaardeerde collega. Op Ilha Grande werd voor het eerst het ruime sop gekozen.

JongEz brazilie

Samen met Argentijnse schonen werd genoten van honderden maanvissen

2. Opleiding.

Hierdoor geïnspireerd, ben ik mijn zg. Padi gaan halen bij Duikcentrum Mobydick te Nieuwegein. Na vijf duiken en een theorie-examen was ik Open Water Diver. Buiten zwommen we in Vinkeveen. Daar ligt een Bus in het Water.

 

3. Portugal

Hierna kon het grote werk beginnen. Op mijn huwelijksreis werd er een dag gedoken in Portugal, samen een Australiër die Advanced open water diver werd.

4. Indonesië

De mooiste duikervaring tot nu toe was in Indonesië. ik heb gedoken bij Lombok (via www.dive-zone.com) en Bali (Bali dive safari). Hieronder een foto van het schitterende wrak van Tulamben

3473333898_350ed9cd9c

5. Menorca

De babyvakantie in Menorca werd even onderbroken door een duiksessie, prachtige helder water en een grotduik in de “Swiss Cheese” , met de helden van Son Bou diving

6. Kos

Inmiddels een dreumes vakantie, we gingen duiken op de Appolon, de boot van het Liamis duikcentrum. Veel mooie scherfresten en octopussen.

7. Tenerife

Een stukje Europees Afrika, was de bestemming van onze vakantie in 2009 . Dat het Afrika was, bleek bij het Wrak van El Condesito, op 17 meter onder de Atlantische Oceaan spiegel. Trompetvissen en Papagaaivissen hadden het in 1970 veroverd. Wannadive was hier het gezellige duikcentrum.

P5210046

8. Algarve

Terug in de Algarve dook ik in een woeste oceaan.

9. Madeira

In Madeira duik je ook in de oceaan. Geweldig.Ik was er toevallig voor een Civitas Congres

10 Bonaire

Ik bezocht vorig jaar mijn Moeder op Bonaire, een van de duikparadijzen van de wereld. Hier heb ik een opleiding tot Shore Diver (Hoe daal je af, Hoe navigeer je) en tot Schilpad Specialist gedaan. Voor dat laatste moesten we de verschillende typen schilpadden (Groene schildpadden, Hawksbill) tellen, om zo te helpen bij het beschermen van de Schildpadden, bij de STCB. Ik dook via Divefriends Bonaire, aanrader.

Melissa